Logo
navbar Bøger på vej Vore bøger Nyheder Presseservice Artikler Om forlaget Køb af bøger Tilbud


Richard Malka
(født 1968, forældrene er jøder fra Marokko) er fransk advokat og forfatter. Malka, der har ført en række højprofilerede sager, har siden 1999 haft sit eget advokatfirma og regnes blandt Frankrigs indflydelsesrigeste advokater.Retten til at mobbe Gud


13,3 x 20 cm
100 sider

10. november 2022

ISBN 978-87-92173-45-4

Vejledende pris 145 DKK


 


Retten til at mobbe Gud

- indlæg i retssagen om attentatet mod Charlie Hebdo

Af Richard Malka

Oversat fra fransk af Mette OlesenDen 7. januar 2015 rettede to islamister et angreb mod redaktionen på det franske satireblad Charlie Hebdo, hvorunder de dræbte 12 og sårede yderligere 11. To dage senere, den 9. januar, angreb en tredje islamist et jødisk supermarked i Paris, hvor han dræbte fire jøder og tog et antal gidsler. Angrebet var koordineret med attentatet mod Charlie Hebdo. Alle tre terrorister blev efterfølgende dræbt i skudkampe med politiet.

Fra 2. september til 16. december 2020 blev der i Paris ført proces mod 14 personer, der var tiltalt for at have bistået de dræbte terrorister. Richard Malka repræsenterede Charlie Hebdo, der som skadelidt, juridisk person var part i retssagen. ”Retten til at mobbe Gud” er Malkas procedure, hans afsluttende sagsfremstilling, i retssagen.

 


Streg

Pressen skrev bl.a.:

Det er et oplyst og velargumenteret lille flammeskrift om ytringsfrihed, satire og religionskritik, som Charlie Hebdos advokat Richard Malka har forfattet med den bramfrie titel Le droit d’emmerder Dieu.
— Aske Munck, Weekendavisen

Bevægende og tankevækkende partsindlæg, hvor Malka formår at røre og italesætte svære begreber som ytringsfrihed og frihed, og skrive og tale, så han rusker læseren i sind, sjæl og hjerte.
— Carsten Güllich-Nørby, lektørudtalelse