Logo
navbar Bøger på vej Vore bøger Nyheder Presseservice Artikler Om forlaget Køb af bøger Tilbud


Hamed Abdel-Samad
Hamed Abdel-Samad (født 1972 nær Giza i Egypten) er tysk-egyptisk politolog. Han har læst engelsk og fransk på Ain Shams Universitet i Cairo, politisk videnskab på Universität Augsburg og japansk på Kwansai Gakuin Universitet i Japan. Abdel-Samad har arbejdet som konsulent for arabisk uddannelse i UNESCO; han har forsket i den tidlige islam på Universität Erfurt og i jødisk og islamisk historie på Ludwig-Maximilians-Universität München.

Abdel-Samad er søn af en sunnitisk imam og var i sin ungdom medlem af Det Muslimske Broderskab. Han har senere taget en særdeles kritisk holdning til islam og især til islam i Europa, er forfatter til en række islamkritiske bøger og er en af de mest fremtrædende kritikere af islam i Tyskland.Muhammed


Flapomslag, 14,8 x 21 cm
226 sider

31. august 2021

ISBN 978-87-92173-41-6

Vejledende pris 195 DKK


 


Muhammed

- et opgør

Af Hamed Abdel-Samad

Oversat fra tysk af Jens Ellekær”Muhammed – et opgør” er en kritisk skildring af islams tilblivelseshistorie og af religionsstifteren Muhammed. På grundlag af en militariseret menighed i Medina opstod islam gennem voldelig underlægning af de omkringboende stammer og fordrivelse og udryddelse af anderledes troende. I forfatterens opfattelse var Muhammed præget af narcissisme, storhedsvanvid, paranoia og tvangstanker, og disse træk fik afgørende betydning for den måde, hvorpå Muhammed regulerede sin menighed. Her fjorten hundrede år efter Muhammeds død, er der efter forfatterens mening i islam et stærkt behov for et opgør med den tradition for voldelige religionsudbredelse og med den dyrkelse af Muhammed som det perfekte menneske, som i vidt omfang præger de islamiske samfund og den enkelte muslims liv.
– – – –

 

Hamed Abdel-Samad tale i Trykkefrihedsselskabet 30. august 2021. Tryk her.

Hamed Abdel-Samad i samtale med Mikkel Andersson på kontrast.dk. Tryk her.


Streg

Pressen skrev bl.a.:

Det er imponerende, hvad forfatteren får med på kun godt 200 sider, og hvis læseren ruster sig med tålmodighed over for nogle af de dataspækkede og forskningstunge kapitler, er der guld at hente i det samlede værk.
— Lone Nørgaard, Den Korte Avis

En stærkt polemisk bog, men helt klart en af de mere velskrevne og interessante kritisk funderede analyser af Muhammed­skikkelsen. Abdel-Samad beskriver, hvordan Muhammed både var en mand, der talte for medfølelse og tilgivelse, og samtidigt en psykisk syg massemorder og tyran. Så det er givet en bog, der vil splitte læserne
— Peter Holm Rasmussen, DBC lektørudtalelse