Logo
navbar Bøger på vej Vore bøger Nyheder Presseservice Artikler Om forlaget Køb af bøger Tilbud


Martin Paludan-Müller
, født i København, cand. mag. i dansk og filosofi, yderligere studier i nygræsk og anvendt lingvistik. Paludan-Müller har undervist internationalt i dansk sprog og litteratur på bl.a. Osaka Gaidai Universitet for Internationale Studier, Karlsuniversitetet i Prag og Sankt Petersborg Statsuniversitet. Fra 2014 til 2020 var han ansat på Osaka Universitet.

Paludan-Müller er forfatter til bl.a. Udlængsel og hjemve - personlighedsopfattelse hos Poul Martin Møller og hans forgængere (1987), Snemand (digte, 1987), Stilleleg (haiku/foto, 2009). Hans fotos er blevet vist på flere udstillinger i Danmark.

Syn


Flapomslag, 21 x 20 cm
178 sider, 75 farvekunstfotos

10. september 2020

ISBN 978-87-92173-39-3

Vejledende pris 165 DKK


 


Syn

- essays og billeder fra tider og steder

af Martin Paludan-MüllerForfatteren skriver:

Man fødes med fremmede øjne: en ramme af undren. Kameraøjet fæstner et syn – og forlader det. Synet i bogens tekster er måske fremmed i Danmark og dansk i det fremmede.

Essays, rejsedagbøger og billeder sammenvæver undren og undersøgelse – rejser i skønhed, i selvmodsigende tidsånd, i litteratur og i fremmede verdensdele. Undervejs gennemlyses danskhed og jantelov, japansk kultur og væremåde, frygten for at være umoderne og hensynet til hensynsløse ideologier. Hver tid og hvert sted har sit maskespil, sine hekse og trolde.

En del af bogens tekster har været trykt som kronikker i danske dagblade.

 


Streg

Pressen skrev bl.a.: