Logo
navbar Bøger på vej Vore bøger Nyheder Presseservice Artikler Om forlaget Køb af bøger Tilbud


Douglas Murray
(født 1979) studerede politik, kultur og historie på Magdalen College, Oxford. I 2007 stiftede Murray tænketanken Centre for Social Cohesion, for hvilken han var direktør, indtil institutionen i 2011 indgik i en anden tænketank, The Henry Jackson Society, hvor Murray nu er associeret direktør.

Murray er medudgiver på Spectator og skriver regelmæssigt for andre publikationer så som Sunday Times og Wall Street Journal. Han er en erfaren debattør fra flere britiske debatprogrammer og fra så prominente platforme som Det Britiske Parlament, Europaparlamentet og Det Hvide Hus.

Murray har skrevet flere bøger, herunder Bloody Sunday: Truth, Lies and the Saville Inquiry om en nøglebegivenhed under de nordirske uroligheder og Neoconservatism: Why We Need It..

"Europas undergang" er hans første udgivelse på dansk.


Europas undergang


Hæftet, 15,5 x 23 cm
412 sider

1. november 2018

ISBN 978-87-92173-34-8

Vejledende pris 335 DKK
Udgivet med støtte fra Unitos

 


Europas undergang

— immigration, identitet og islam

Af Douglas Murray

Oversat fra engelsk af Jens EllekærEuropa befinder sig i en dyb krise. Efter krigene og de totalitære ideologiers hærgen i det 20. århundredes første halvdel førte en hidtil uset vækst i vesteuropæernes velstand i århundredets anden halvdel til konsumerisme på bekostning af det, Douglas Murray betragter som den europæiske kulturs tre søjler: kristendommen, den græske humanisme og oplysningen. Resultatet er et billede af en kultur i sin endelige nedgangsfase, i ”eksistentiel træthed” – en kultur, der er mere fokuseret på at dyrke sin ”historiske skyld” og ”universelle menneskerettigheder” end sine præstationer.

Som om dette ikke er slemt nok, så har Vesteuropa igennem de seneste 60 år først fremmet og derefter passivt accepteret en masseindvandring af muslimer fra Mellemøsten og Nordafrika. Europæiske politikere har mod en stadig større folkelig modstand givet et historisk set aggressivt og ekspanderende politisk-religiøst system indpas i Europa, hvor den svage og identitetsløse kultur ikke har vist sig i stand til at hævde sig over for de indvandredes kultur, der er i direkte konfrontation med den kristne etik, den europæiske retstradition og de demokratiske principper for styringen af de samfund ,vi har udviklet gennem århundreder.

Det er den perfekte opskrift på kaos og – som nogle mener det – på borgerkrig. Det er den situation som Douglas Murray skildrer og dokumenterer i ”Europas undergang”.

 


Streg

Pressen skrev bl.a.:

Det er en fremragende, vigtig og helt igennem deprimerende bog. At den er skrevet med Douglas Murrays vanlige litterære elegance og bidende humor gør den ikke mindre deprimerende. At Murray vil blive angrebet af de liberale, der har frembragt den rystende uorden, han beskriver, gør ikke bogen mindre fremragende og vigtig. ... Læs den!
— Rod Liddle, Sunday Times

Stærk og engagerende … Murray præsterer sit bedste, når han satiriserer over de vestlige eliters neurotiske skyld. ... Vær heftigt uenig, hvis De ønske det, men De vil ikke fortryde at have læst bogen. — Literary Review

Et rammende sammendrag af, hvorledes eliter i hele Vesteuropa gennem tre årtier eller mere har vendt det blinde øje til den fejlslagne integration og islams fremmarch. ... Overbevisende. — The Times

Douglas Murray stråler I mørket. Hans pessimisme over multikulturalisme er så velstruktureret og velskrevet at det næsten er opløftende. De liberale vil afvise ham, men jeg skal advare dem om, at de vil være nødt til at argumentere bedre, end de nogensinde har gjort det. — Nick Cohen