Logo
navbar Bøger på vej Vore bøger Nyheder Presseservice Artikler Om forlaget Køb af bøger Tilbud


Mikael Jalving er ph.d. i historie fra European University Insti­tute i Firenze på en afhandling om religionskrigene i Europa i 1600- og 1700-tallet og har i de forløbne ti år været blogger og kritiker ved henholdsvis Berlingske Tidende og Morgenavisen Jyllands-Posten, radiovært på Radio24syv, foredragsholder og censor ved det grønne bord på universiteter og handelshøjskoler. Han har udgivet flere bøger, senest ”Søren Krarup og hans tid” (2014), ”Absolut Sverige” (2011) og ”Mig og Muhammed” (2010). Han er desuden gift, far til to børn, indehaver af fem cykler, men for få sejre. Så han må op på hesten igen.

© Mikael Jalving

Cykling er min kirke omslag


Hæftet, 13,5 x 20,5 cm
188 sider

December 2016

ISBN 978-87-92173-28-7

Vejledende pris 175 DKK
 


Cykling er min kirke

— en selvbesindelse

Af Mikael Jalving

 
Du må ikke misse din træning. Kør! Sådan hedder det i denne usædvanlige cykelbog, der mikser fysiske prøvelser med politisk analyse af vor tid og spændende historiske perspek­tiver. Bogen er en kærlighedserklæring til livet på landevejen i ensom majestæt såvel som i Arbejdernes Bicycle Club – og en advarsel mod truende tendenser i politik, kultur og underholdning. Forfatteren ser både indad og udad og formår det sjældne at kombinere en stærk indre stemme med et klart udsyn, mens han cykler i Sverige, Italien, Frankrig, Spanien, Hareskoven eller fra Ganløse til Vanløse, skriver om Tour de France, er til hæsblæsende cyklecross i Belgien eller sidder på bagsædet af en følgebil med to mekanikere under Flandern Rundt. Læseren kommer også tæt på navne som Fausto Coppi, Jørgen Leth, Iggy Pop, Descartes, Grundtvig, Roger Scruton og Farmor i Skt. Klemens. Bibelens Ti Bud spiller ligeledes en rolle for forfatterens eget ellevte.

For Mikael Jalving er cykling en fred, et værn og en oase - selv under de hårdeste væddeløb. Hvad der tiltaler ham, er ikke så meget bevægelsen som eksilet, en fjernen sig fra ­samtid, offentlighed og overflade. Ud over cykelsportsentusiaster kan bogen læses af alle, der interesser sig for vores moderne og terapeutiske tidsalder, hvor de godhjertede endnu ikke har forstået, at vi vesterlændinge har fjender, som vil os det ondt.

 

 


Streg

Pressen skrev bl.a.:


Der køres både på de indre linjer og på den store samfundsklinge. Især beskrivelserne af træning og konkurrence fænger. Det er helt rigtigt set, når Mikael Jalving kalder sin cykel for en kirke, der både løfter ham op mod himmelhvælvet og trykker ham ned i mudderet.
Markus Bernsen, Jyllands-Posten *****

Mikael Jalvings nye bog er ikke god. Den er simpelthen fremragende.
Carsten H. Jensen, Cykelklubben Velo Pavé

Det mest interessante ved bogen er, at forfatteren tydeligvis har forstået cykelsportens DNA, og at hans lærdhed sætter ham i stand til at sætte ord på mange af de udefinerbare følelser og oplevelser, som vel de fleste af os har ved at cykle.
Per Bausager, tidl. professionel cykelrytter

Jeg siger det bare: Dette er den bedste bog om cykling (og meget andet), jeg nogensinde har læst. Forfatteren kan skrive røven ud af selv den stærkeste Rapha-buks!
— Søren Fauth, professor, dr.phil., Facebook

.