Logo
navbar Bøger på vej Vore bøger Nyheder Presseservice Artikler Om forlaget Køb af bøger Tilbud


Jochen Hippler
1980 kandidat i socialvidenskab, 1986 ph.d. i politisk videnskab, 2007 jus docendi i politisk videnskab med vægt på internationale relationer. Hippler var 1985-90 og 1998-99 videnskabelig medarbejder ved den tyske Forbundsdag; 1993-95 var han direktør for Transnational Institute i Amsterdam. Fra 2000 er Hippler politolog og fredsforsker på Institut für Entwicklung und Frieden ved Universität Duisburg-Essen. Hippler er forfatter af og redaktør for en lang række bøger; hans regionale tyngdepunkt er Mellemøsten, Afghanistan og Pakistan.


Verdens farligste land


Jochen Hippler: Verdens farligste land?


Hæftet, 14,3 x 21,5 cm
303 sider + 12 sider farveill.
Illustreret, 3 kort

Juli 2013

ISBN 978-87-92173-17-1

Vejledende pris 285 DKK


Trykt på klorfrit og syrefrit FSC-certificeret papir


Denne bog kan kun købes fra forlaget - se Køb af bøger


Verdens farligste land?

- Pakistan mellem militærherredømme, ekstremisme
og demokrati

Af Jochen Hippler

Oversat af Jens Ellekær
Lige siden statsdannelsen i 1947 har Pakistan været et problematisk land. Allerede samme år udkæmpede Pakistan og Indien en krig om tilhørsforholdet af fyrstedømmet Kashmir. Siden da har Pakistan ført yderligere to krige og haft utallige mindre konfrontationer med den befolkningsmæssigt, økonomisk og militært overlegne nabo. I 2002 var der verdensomspændende frygt for en fornyet konfrontation mellem de nu atomudrustede ærkefjender.

Pakistans grundlæggende statsidé – at skabe en nation af Indiens muslimer – har vist sig vanskelig at realisere. I 1971 løsrev statens østlige del sig under særdeles blodige konfrontationer og blev til Bangladesh. Men også i det nuværende Pakistan er der store etniske spændinger som følge af forskelle i udvikling og politisk indflydelse i den føderale stat.

Pakistansk politik er præget af korrupte politikere og stærk indflydelse fra militæret. I tre omgange – i omtrent halvdelen af statens levetid - har der været et militærherredømme, som har tilsidesat landets demokratiske forfatning.

Den politiske og religiøst inspirede vold er markant i Pakistan. Tidligere ministerpræsident Benazir Bhutto, der blev myrdet under valgkampen i 2007, er det mest prominente offer for volden i Pakistan i de seneste år, men der er mange forskellige konfrontationer i Pakistan, som finder deres udløsning i vold.

Pakistan kan ligne en failed state – en mislykket stat med atomvåben vel at mærke. Men er Pakistan ”verdens farligste land”? Det er det spørgsmål, den tyske Pakistan-kender Jochen Hippler har sat sig for at besvare i denne bog, der omfatter områdets historie tilbage til de ældste civilisationer, landets befolkning og dets økonomi samt de mangeartede problemer, der truer Pakistans demokratiske udvikling.

 


Streg

Pressen skrev bl.a.:

Det er en afbalanceret og analyserende bog, der giver en flig af forståelse for de mange modstridende kræfter i og signaler fra landet. [...] En grundig og velafbalanceret bog om Pakistan.
— Per Månson, Dansk Bibliotekscentral

Der er tale om en meget interessant bog, som giver et godt billede af området og dets historie før og efter statsdannelsen i 1947. Landets politiske forhold siden 1947 med skiftende militære og civile regeringer er godt og kronologisk beskrevet.
— Anders Ellegaard, historie-online.dk

Forfatteren er meget vidende, og han gør grundigt rede for de forskellige politiske partier, etniske grupper og religioner. Han får rigtig mange nuancer med, og han har styr på den udvikling der er sket.
— Jørgen Krølgård, Noter – Historielærerforeningens fagblad