Logo
navbar Bøger på vej Vore bøger Nyheder Presseservice Artikler Om forlaget Køb af bøger Tilbud


Wolf Wagner (født i 1944) studerede humaniora og politik i Tübingen, Bonn og Berlin; 1976 doktor i statsvidenskab; indtil 1992 privatdocent ved Freie Universität Berlin; fra 1992 professor i sociologi og politiske systemer ved Fachhochschule Erfurt; fra 2001 rektor samme sted. I dag er Wolf Wagner efter en forskningsrejse jorden rundt 2005-2006 atter tilbage i sit professorat i Erfurt.

Fors

Hæftet, 13,1 x 20,6 cm
127 sider

August 2007

ISBN 978-87-92173-00-3

Vejledende pris 95 DKK

 

Denne bog kan kun købes fra forlaget - se Køb af bøger
Hvorledes politik fungerer

Af Wolf Wagner

Oversat af Jens Ellekær
Hvilken samfundsform er den bedste eller den retfærdigste? Hvad er forholdet mellem sandhed og politik? Hvor ligger grænserne for den individuelle frihed og grænserne for magt og magtudøvelse? Hvori består kunsten at regere? Hvad er symbolsk, og hvad er praktisk politik?.

På grundlag af disse spørgsmål giver Wolf Wagner en indføring i forudsætningerne for politisk tænkning og handlen, belyser ved hjælp af meget anskuelige eksempler, hvorledes det demokratiske system fungerer, og giver konkrete anvisninger på, hvorledes man aktivt kan deltage i dette. Hans konklusion er, at politik hverken skal måles udelukkende på ophøjede idealer eller på egoistiske interesser, men skal ses som et grundlag for sameksistens, der bestandigt skal tages under overvejelse, og som vedrører enhver. Den, der forstår, hvorledes politik fungerer, vil kunne være med til at forme den.

Wagners brug af litterære eksempler (Mark Twain, Daniel Defoe, Antoine de Saint-Exupéry) til at introducere de politiske problemstillinger gør fremstillingen levende og underholdende.Streg

Pressen skrev bl.a.:

Velskrevet, underholdende og informativ.
—  Dennis Nørmark, Jyllands-Posten

Et standardværk for begyndere, viderekomne og interesserede i politik.
Tagessatz