Logo
navbar Bøger på vej Vore bøger Nyheder Presseservice Artikler Om forlaget Køb af bøger Tilbud


Douglas Murray
(født 1979) har læst politik, kultur og historie på Magdalen College, Oxford. 2011-18 var Murray underdirektør i den udenrigspolitiske tænketank The Henry Jackson Society. Murray er medredaktør på det politiske ugemagasin Spectator og skriver regelmæssigt for flere toneangivende aviser. Han er endvidere kendt som debattør fra en række prominente platforme. I 2018 blev Murray tildelt Trykkefrihedsselskabets Sappho-pris.

Murray har skrevet flere bøger, herunder Neoconservatism: Why We Need It (2005), på dansk er udgivet Europas undergang - immigration, identitet og islam (Ellekær 2018).



Lars Christiansen, cand.mag. i tysk og historie, ph.d., fra 2014 underviser på Christianshavns Gymnasium.

Ved siden af en omfattende oversættervirksomhed er Lars Christiansen forfatter til Gudløse hjerner. Et opgør med de nye ateister (2009), Begyndelsen er nær. Om nogle motiver hos Walter Benjamin (2020) samt flere bidrag til antologier.

Hordernes hærgen


Flapomslag, 15,5 x 23 cm
389 sider

2. udgave
25. september 2020

ISBN 978-87-92173-40-9

Vejledende pris 335 DKK


Udgivet med støtte fra
Paul Lyngbye’s Fond

 


Hordernes hærgen

køn - race - identitet

Af Douglas Murray

Oversat fra engelsk af Lars Christiansen

Forord af Marianne Stidsen



Med ”Hordernes hærgen” har den britiske forfatter og debattør Douglas Murray sat sig for at dokumentere og afsløre den voldsomme og radikaliserede udvidelse af det, der er kendt som politisk korrekthed, og som i de senere år har bredt sig fra Nordamerika og Storbritannien til Kontinentaleuropa som social justice-tænkning. Den finder blandt andet sin fremtrædelsesform i LGBTQ+, #MeToo og senest BLM. Hvor forskelligartede – og indbyrdes stridende – disse bevægelser end kan være, så udgør de et angreb på vor liberale samfundsorden.

Med et implicit krav på at være eksponent for dyden opstiller disse bevægelsers aktivister særkrav for angiveligt ”underprivilegerede og undertrykte grupper”, og gennem terrorlignende massehandlinger på de sociale medier forsøger de at etablere en meningscensur efter deres egne retningslinier.

Resultatet er en partikularisme, der fremmer yderligere segregering i vore samfund. Herved bliver det til en trussel mod det civilisationsbærende majoritetssamfund, der affærdiges som ”hvide mænd”, og som i et stærkt relativeret historiesyn udskammes som årsagen til alle reelle såvel som forestillede ulykker.

I fire kapitler om henholdsvis homoseksualitet, kvinder, race og transkønnethed dokumenterer Murray tilstanden og de midler, hvormed aktivister udøver pres på institutioner og enkeltpersoner. I supplerende kapitler redegør han for, hvorledes marxismen og den teknologiske udvikling udgør et grundlag for de bevægelser, der nu hærger vore samfund.

 


Streg

Pressen skrev bl.a.:

“Her er en forfatter, som har specialiseret sig i at udtrykke det, alle på en eller anden måde allerede ved, men er bange for at sige … godt argumenteret, godt underbygget og godt iagttaget. — Lionel Shriver, Sunday Times

Douglas Murray kæmper den gode kamp for ytringsfrihed … Et sandhedsvidne om tidens mest splittende spørgsmål.
— Jordan B. Peterson

Ganske enkelt fremragende. Da jeg havde læst den færdig, følte jeg, som havde jeg netop taget mit første fri åndedrag i årevis. I en tid med kollektivt vanvid er der intet mere forfriskende – eller provokerende – end fornuft.
— Sam Harris, forfatter til fem bøger på New York Times' bestsellerliste